Pyzy z mięsem.jpeg

Pyzy z mięsem.jpeg

Pyzy z mięsem.jpeg
Rozmiar 50 KB
PYZY Z MIĘSEM
Kartacze- czyli pyzy nadziewane z mięsem......................................................

2-3 kg surowych ziemniaków obranych i startych ( można maszynką elektryczną lub sokowirówką , tak aby oddzielic sok od masy). Jeżeli nie to musimy odcisnąć sok od surowych ziemniaków.
1 - 1, 5 kg ziemniaków ugotowanych i zmielonych
1 jajko
600-700g mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego
sól, trochę maggi do smaku, pieprz, majeranek
Zmielone ziemniaki łączymy dodając mąkę ziemniaczaną powstałą przy odciskaniu surowych ziemniaków.
Z mięsa mielonego, cebulki, przypraw i jajka mieszamy masę na farsz, można dodać majeranku. Z wyrobionego ciasta ziemniaczanego robimy placuszki a w środek wkładamy łyżeczkę farszu. Formujemy kule lub podłużne kluchy. Gotujemy we wrzącej wodzie około 50 min. Po wyjęciu polewamy boczkiem usmażonym z cebulką lub inną wędzonką podsmażoną.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • btobpoland.keep.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [...w chwili, kiedy zaczynasz zastanawiać siÄ™, czy kochasz kogoÅ›, przestaÅ‚eÅ› go już kochać na zawsze...]. • Design by Free WordPress Themes.